Ingrediënten: 4 el olie 3 uien, fijngesneden 5 tenen knoflook, fijngesneden 1 rode paprika, in blokjes 400 g gemengd gehakt 3 tl gemalen komijn 800 gr gepelde tomaten 4 tomaten, in stukjes 1 el paprikapoeder 300 g witte en wilde rijst* 1 groentebouillontablet 200 gr zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld 40 g pure chocolade, fijngehakt koriander + zure room + limoen + peper + zout Bereiding: Verhit in een braadpan 2 el olie. Bak 2 uien met de helft van de knoflook. Bak de paprika 2 min. mee. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep de helft van de komijn erdoor. Schenk de inhoud van de blikken tomaat met het vocht in de pan. Druk de tomaten met de spatel klein. Stoof de chili 15-20 min. Schep de bonen door de chili en verwarm nog 5 min. Roer de chocolade erdoor en laat in de warme chili smelten. Serveer de chili met de Mexicaanse rijst. Lekker met korianderyoghurt. Verhit in een hapjespan de laatste 2 el olie. Bak de laatste ui met de rest van de knoflook. Bak de verse tomaten 2 min. mee. Voeg het paprikapoeder en rest van de komijn toe. Schep de rijst erdoor en bak 1 min. Meet de hoeveelheid kokend water af die je volgens de verpakking aan de rijst moet toevoegen en los er het bouillontablet in op. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst afgedekt in 10 min. gaar. Meng nog de zure room met de koriander, limoensap, peper en zout. Voor wie het pikant mag zijn, kan er altijd nog enkele pepertjes bij doen. Onze kleine ukkepuk heeft er ook van meegegeten dus hebben we de pepers weggelaten. Onze kleine meid heeft alles binnen gesmikkeld zonder op te kijken. Een mooi bewijs dat deze chili heel lekker is!
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|