Vier jaar geleden maakte ik voor de eerste maal kennis met de curry’s van Pavan Bajwa. Zij stond toen met haar foodtruck ‘Mission Masala’ op het foodtruckfestival 'Barrio Cantina' waar haar vriend, Tim Van den Heuvel, medeorganisator van was. Pavan leerde de geheimen van de Indische keuken kennen via haar Noord-Indische ouders en samen met Tim reisden ze langs verschillende hippe steden om te zoeken naar de Indische keuken die op een moderne en frisse manier gebracht wordt. Haar curry’s legde haar geen windeieren want twee jaar geleden kwam er al een tweede foodtruck bij. “Bombay BBQ” was de nieuwe telg in de familie en aan deze foodtruck moet je zijn als je een liefhebber bent van burgers, maar dan wel met een Indian touch. Begin 2018 zijn ze hun eigen restaurant begonnen waarbij ze het beste van beide foodtrucks serveren. Ik moet zeggen dat ik meteen aan het interieur van het restaurant verkocht was. Het restaurant is ingericht zoals je dat alleen maar in India tegenkomt: Bollywood-posters, straatlantaarns en voor mij zijn de eyecatchers van het restaurant de muurschildering “Curry Club” en het neon-logo. De warme kleuren en de leuke details zorgen ervoor dat je direct mee bent met het Indische verhaal. Op de drankenkaart vind je enkele klassieke cocktails terug, maar telkens hebben ze een "Indian touch" gekregen. Zo begonnen we onze avond met een Bollywood-Star Martini (vanille wodka, Passoa en een shot cava) en een Tamarind Margarita (Tequila, Cointreau, pikante tamarindesiroop en limoensap). En zoals het hoort had mijn margarita een randje met zout en hier was er nog chili aan toegevoegd. Daarmee was de avond al pittig ingezet. Wie al dit geweld even wilt blussen kan dit doen met enkele 'desi' drankjes zoals een Cobra biertje, Thums-Up Cola, een Mango Lassi (yoghurtdrankje) of een Nimbu Pani (zout-zoete limoenlimonade). Op de kaart staat er maar naast één gerecht een rood pepertje en daarmee toont men aan dat de kruidige Indische keuken niet altijd pikant hoeft te zijn. Al brengt men wel voor de liefhebbers (mij dus :) ) een potje "Mr Naga" aan tafel. De naam zegt genoeg :) De kaart bestaat uit 16 gerechtjes om te delen. Ze rekenen ongeveer 3 gerechtjes per persoon om genoeg te hebben. Daarnaast kan je ook nog naan en rijst als side dish bestellen. Hieronder kan u een overzicht zien van de gerechtjes die we gegeten hebben en ik moet zeggen dat alle gerechtjes echt barsten van de smaak! Maar wat er voor mij uitsprong waren de boterzachte ribbetjes, de smaakvolle puri bombs en de samosa met kikkererwten curry. Puri Bombs Een krokant soesje gevuld met aardappel, linzen, koriander, tamarinde en zoete yoghurt. Bang Bang Bhaji Uienbeignets met tamarinde en komkommer-yoghurt raita. Malabar Mussels Mossels gekookt in een bouillon van gember, look, kurkuma en limoen. Afgewerkt met kokosnoot en curryblaadjes. Garlic Butter Naan & Boondi Raita Sticky Goan Ribs 12u gegaarde Duroc de Batalle ribben en gelakt met tamarinde. Lamb Kofta Curry Lamskofta in een tomatensaus met kaneel en kruidnagel. Afgewerkt met worteltjes op zuur. Boom Ting Butter Chicken Gegrilde kip in een romige tomatensaus met veel boter. Samosa Chaat Samosa met kikkererwten curry, pikante tamarinde, zoete yoghurt, rode ui, granaatappel en koriander. Met het restaurant bouwen Pavan en Tim verder aan het succesverhaal dat 'Mission Masala' is. Met hun mooie inrichting en smaakvolle Indische gerechtjes zetten ze een echt top concept neer. Eentje dat de reis naar Antwerpen zeker waard is. En is de afstand toch iets te ver voor jou, dan zal je ze deze zomer beslist wel eens tegenkomen op een of ander foodtruckfestival.
0 Opmerkingen
Laat een antwoord achter. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|