De dag van vandaag moet je al goed zoeken om goede witte pensen te vinden. Ik was dan ook ongelooflijk blij toen Jeroen Tavernier op de markt kwam met zijn project 'Monsieur Boudin'. Monsieur Boudin staat voor ambachtelijke, hand-made witte pensen. Jeroen draait om de 2 weken witte pensen en daarvoor gebruikt hij enkel maar het kwaliteitsvolle Brasvar varkensvlees. Via het foodlab Proef heeft hij gezocht naar de ideale smaakcombinatie en dit zijn de 4 soorten waarin je de witte pensen kan verkrijgen: Sunee Koriander - gember - kokos Toni Venkel - gedroogde tomaat - oregano Jasmina Opgelegde citroen - peterselie - ras el hanout Bertrand Witloof - dragon Ik zelf heb de Sunee en Jasmina al eens uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat de pensen heerlijk zijn. Lang geleden dat ik er nog zo'n lekkere gegeten heb. Bij de Sunee kwamen de smaken licht naar voor. Deze mochten voor mij gerust nog wat meer nadrukkelijker aanwezig zijn. Bij de Jasmina waren de smaken wel goed aanwezig. Ik ben fan van de worsten en ik ga zeker nog eens de andere smaken ook uitproberen. Om de 14 dagen kan je via monsieurboudin.be/ je bestelling doorgeven en een weekje later kan je dan je bestelling afhalen in De Buffel (Gandastraat 19A - Gent). De pensen kan je in 3 soorten pakketten bestellen:
We are family-pack: 4 pensen voor 9€ That's what friends are for-pack: 16 pensen voor 27€ We're gonna have a houseparty-pack: 32 pensen voor 49€ Plaats dus gerust je bestelling en probeer de verschillende smaken eens uit. Je zult zeker beamen dat dit heerlijke pensen zijn. En misschien nog een ideetje voor Jeroen: Net zoals bij de witte pensen, is het ook moeilijk om kwaliteitsvolle bloedworsten te vinden. Misschien een goed idee om tijdens de herfst en winterperiode er enkele te maken :) monsieurboudin.be/
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|