Vele jaren geleden heeft Sergio Herman als kleine jongen in het restaurant van zijn vader zodanig veel mosselen moeten kuisen dat hij er enkele jaren genoeg van had. Al die jaren heeft hij een haat-liefde verhouding met dit prachtige product gehad. Maar wie Sergio een beetje volgt, weet dat er ooit nog wel eens een ode aan zijn vader zou komen. En hoe kon hij dit beter doen dan met een mosselrestaurant. Samen met Syrco Bakker hebben ze op het strand van Zeebrugge een pop up opgestart. Op deze prachtige locatie met de zee op de voorgrond en de kranen van de haven op de achtergrond heeft Sergio toch weer iets moois gecreëerd. Een mossel is een zeer mooi product en eigenlijk moet je er niet zoveel aan toevoegen om een heerlijk gerecht te hebben. Maar Sergio Herman heeft er toch maar eens iets speciaals van gemaakt. Door zijn saus met de gekende mosselgroenten en kruiden, heeft hij er ook nog enkele geheime smaakmakers aan toegevoegd waardoor hij ons terug heeft weten te verrassen. De saus maakte dat dit de beste mosselbereiding is die ik al ooit geproefd heb. Ik hoor je al denken van het is terug iets van Sergio en dan moet je het altijd fantastisch vinden enz. Awel sorry, maar het is wel zo! De saus was zo lekker dat ik deze gewoon met mijn lepel uitgelepeld heb. Ik denk dat als Sergio zijn vader hierboven zit mee te kijken dat hij heel trots is met wat Sergio met zijn mossels gedaan heeft. Een mooi eerbetoon! In de pop up kan je alleen maar een menu krijgen waarbij je naast het hoogtepunt van de avond, je je ook nog te goed kon doen aan andere klassiekers. Zo stonden als voorgerecht zijn befaamde garnaalkroketten met tartaarsaus en een dame blanche met chocoladesaus en crème fraîche op het menu. Dit allemaal, inclusief de cocktail Le Spritz Pristine, kreeg je voor de prijs van maar 65€. Er werd veel mee gelachen. "65€ voor een portie mosselen is toch wel erg duur" hoorde je vaak op de sociale media. Awel, probeer maar eens op de dijk zo'n menu met zo'n mooie producten te scoren. Je zal lang mogen zoeken. Wie wilt kan de avond ook mooi starten met enkele oesters natuur of ceviche. Wij kozen voor de ceviche met basilicum en kregen onderstaande pareltjes. Komt de smaak al in je mond? Dan moet ik je jammer genoeg teleur stellen want alle tafeltjes zijn t.e.m. 15/08 al allemaal gereserveerd. Als je in Zeebrugge bent, kan je wel altijd eens langs komen om iets op het terras te drinken en te genieten van de zonsondergang. Daar moet je niet voor reserveren. Het zal dus een jaartje wachten zijn en hopen dat de pop up volgend jaar terug komt.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|