De onion bombs is terug een gerechtje voor de carnivoren. Een ui gevuld met gehakt en Cheddar. Vervolgens omwikkeld met spek en als laatste een laagje bbq-saus eroverheen. Ok, het is een caloriebom, maar het is o zo lekker! Eigenlijk is het een recept om op de bbq te maken, maar de vrieskou deed mij de bbq inruilen voor de oven :) Het is heel eenvoudig te maken. De enig tip die ik nog zou meegeven is dat je de ui heel voorzichtig moet uithollen. Het beste is als je aan de buitenkant van de ui maar 2 ringen over hebt. Maar daarvoor moet je voorzichtig te werk gaan zodat je de ui niet stuk maakt. Ik had aan de buitenkant meer ringen overgehouden en dat was misschien toch een beetje teveel in vergelijking met de hoeveelheid vlees. Een receptje dat iedereen kan maken dus zet die oven of bbq maar aan zodat deze onion bombs in je mond voor een ware smaakexplosie kunnen zorgen! Ingrediënten: 1 ui per persoon Gemengd gehakt 4 sneden spek per ui Cheddar, geraspt BBQ-saus Peper en zout Bereiding:
Verwarm de oven voor op 120°C. Indien je een bbq gebruikt, maak je deze klaar voor indirect grillen. Pel de ui en snij van elke ui de boven- en onderkant af. Met behulp van een mes en lepel hol je de ui uit tot je aan de buitenkant nog 1 of 2 uienringen over hebt. Wees hierbij voorzichtig zodat je de ui niet stuk maakt. Kruid het gehakt met peper en zout. Steek de ui voor de helft vol met gehakt. Doe er Cheddar in en vul vervolgens de ui volledig met het gehakt. Omwikkel de ui volledig met het spek. Steek de uien in de oven voor toch zeker 2u. De laatste 10 minuten wrijf je de uien in met de bbq-saus en steek je ze terug in de oven.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|