In het najaar van 2015 opende in Antwerpen Otomat en wegens het groot succes openden ze een jaar later een 2de pizza heaven in Gent. De zaakvoerders van Otomat zijn dezelfde als bij Ellis gourmet Burger en dan weet je dat je wel kwaliteit en een snuifje originaliteit mag verwachten. Het interieur heeft een beetje een schuur-look met een industrieel tintje. Ruwe bakstenen, houten meubilair en een likje groene verf geven het pand een ruwe en gezellige look. De creatieve breinen hebben er voor gezorgd dat Otomat zich van andere pizzazaken weet te onderscheiden door naast hun pizza's, ook 'bier' centraal te stellen. Voor het maken van de pizzabodems wordt er gebruik gemaakt van de gist van Duvel. Deze gist gebruiken ze in hun deeg en zorgt voor het drie dagen durende rijzingsproces. Het gebruik van deze gist heeft een krokant deeg als gevolg. Ze hebben ook een mooie bierkaart waarbij ze steeds enkele mooie biertjes op tap hebben. En daarnaast doen ze ook nog aan bierpairing en geven ze bij elke pizza een biersuggestie. Het tweede punt waarbij ze zich weten te onderscheiden van de rest, is dat ze niet kiezen voor de klassieke Italiaans pizza, maar voor pizza’s die je tegenkomt in Brooklyn en Shoreditch. Ze hebben zich door deze pizza’s laten inspireren en hebben er vervolgens Belgische versies van gemaakt. ‘Otomat or NOtomate? That's the question!’ verdeelt hun pizza's in 2 categorieën. De otomat pizza’s hebben een tomatenbasis en de notomat (geen tomaat) hebben een meer zurige witte saus als basis. Naast vaste pizza's hebben ze ook seizoens- of streekgebonden pizza zoals bijvoorbeeld de pizza Waterzooi die in Gent op de kaart staat. Wij maakten de keuze voor de Madras en de seizoenspizza Poulet Provençale. Met 'Madras' gaan ze de Indische toer op en laten ze je genieten van een heerlijke pizza die bestaat uit malse kip, komijn, curry madras, mango, mozzarella rode ui en verse koriander. Bij de 2de pizza gaat de kip de Provençaalse toer op en laat hij zich daarbij vergezellen van Coeur de boeuf-tomaten, courgettes, venkelzaad, citroentijm, rozemarijn, huisgemaakte pesto en notensla. De pizza's kwamen in 'slices' aan tafel en dus kon er naar hartelust geshared worden. Beide pizza's waren zeer lekker en ook de korst is een toppertje! Deze was zo goed van smaak en krokant dat ik deze eigenlijk wel zonder topping kon eten. Misschien een tip om deze gewoon met een dipje als aperitief te geven :) De biersuggestie bij de 'Madras' was Single Wide IPA en bij de 'Poulet Provençale' serveren ze een 'Bolleke' van 't vat. Maar zo eigenwijs dat ik ben, koos ik voor het laatste nieuwe biertje van brouwerij De Koninck: Lost in Spice. Door de ingrediënten zoals kardemom, gember, koriander, sinaas en citroen, paste dit biertje even goed bij de 'Madras'. Naast de 'heavenly' pizza's en het mooie interieur, was de bediening ook een groot pluspunt! We werden heel vriendelijk ontvangen en we kregen direct een uitgebreide uitleg over hun concept. Een losse, maar toch professionele bediening die alles gezien had en die een goede service leverde! Een tof concept waar ze mij zeker nog gaan terug zien!
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|