Voor maandagmiddag waren we in de buurt op zoek naar een snelle en lekkere lunch. Geen sinecure want veel restaurants zijn dan gesloten, maar toch hadden we er eentje gevonden: Pacht 26 te Gijzegem. Pacht 26 is het restaurant van Stefaan De Proft en Els Van Sande. Zij openden op 24/10/2014 dit restaurant, maar hadden voordien al hun sporen verdiend bij restaurant Ter Monde. Het restaurant is gevestigd in een herenhuis en beschikt over een aperitiefruimte met kleurige zeteltjes. In het verlengde van de aperitiefruimte ligt het restaurantgedeelte dat door het houtwerk en de grijs-blauwe tinten een beetje Scandinavisch aandoet. In het restaurant heb je zicht op de keuken en de tuin. Stefaan serveert een moderne Franse keuken met hier en daar een exotisch tintje. Op de aperitiefkaart vind je naast de klassiekers, ook enkele lokale biertjes om de namiddag mee te starten: Kletskop goudblond uit Gijzegem, Steenman home brew project uit Mespelaere, ... Ik koos voor het huisaperitief dat een combinatie was van cava, gin, yuzu en Mandarine Napoleon. Een frisse cocktail met een licht bittertje. Mijn echtgenote had de mocktail Pacht 26 gekozen (passievruchten, tonic, citroengras), maar deze was toch te zoet om als aperitief te drinken. De menukaart bestaat uit een maandmenu waarbij je kan kiezen uit 5 tot 7 gangen. Bij deze menu kan je kiezen voor aangepaste wijnen, bieren of een bobformule. 's Middags kan je kiezen tussen de 3-gangenlunch 'de vroegmarkt' en de gastronomische daglunch. Omdat we niet zoveel tijd hadden, kozen we voor de gastronomische daglunch en deze bestond uit 9 tapas en 1 hoofdgerecht voor maar 27€! Ik had mij aan enkele hapjes verwacht, maar het bleken stuk voor stuk lekkere tapas te zijn. Ook het hoofdgerecht was dik in orde. Tapas: Hoorntje - mousse gerookte makreel - wakame Kroketje van varkenspoot - pickles Zandkoekje - vitello tonnato Lolly - bonbon van ganzenlever - gerookte paling - gelei van rode biet Puntpaprika - crème aubergine - schuim van soya - feta Soepje van garnalen - kokosmelk - zeekraal Goudbrasem op vel gebakken - emulsie van enoki - ganzenlever Tonijn mi-cuit - gelei van oester en mierikswortel Carpaccio van skrei - kokos - ricottakaas Hoofdgerecht: Skrei op vel gebakken - emulsie van kreeft - puree van olijven - prei Al dit lekkers gaat ons zeker nog eens laten terug komen om eens uitgebreider kennis te maken met de kookkunsten van Stefaan De Proft. Prijs-kwaliteit is dik in orde! Pacht 26 is een aangename ontdekking en doet ons zeker verlangen naar meer!
pacht26.be/
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|