Toen ik dit recept op FB zag voorbij komen dan vond ik dit zo fout omdat dit mij doet terugdenken aan de koude plats die vroeger op familiefeesten op tafel kwamen en aan de buffetten die je in resorts aantreft. Maar tegelijkertijd vind ik het ook wel een beetje leuk. Eigenlijk kan je het gerecht onder de noemer ‘kitsch’ plaatsen en daar hou ik wel van. Het is eigenlijk een zeer simpel gerecht, maar vanwege de presentatie is het toch weer eens iets anders. Door de speelse manier van presenteren is dit ook ideaal voor kinderen. Op deze manier kan je ze misschien ook nog eens laten kennismaken met iets wat ze nog niet kennen. Ingrediënten: 2 kippenborsten 1ananas 1 el sojasaus 1 el hoisin saus 1 el bruine suiker 2 teentjes look, geplet 100 ml kippenbouillon Olijfolie Peper Zout Bereiding:
Snij de ananas overlangs in 2. Maak insnijdingen in de ananas en lepel de ananas uit. Snij de kippenborsten in stukken. Doe een beetje olie in een pan en bak de kip tot hij bruin is. Deze moet nog niet gaar zijn. Haal de kip uit de pan. Doe nu de ananas in de pan en bak deze 1 minuut. Doe dan de soja, hoisin, bruine suiker, look en bouillon bij de ananas en laat de saus inkoken. Als deze bijna is ingekookt, doe je de kip terug in de pan. Laat de saus verder inkoken tot deze 'sticky' is. Kook ondertussen de rijst. Vul de ananas met rijst en het ananas-kipmengsel. Bestrooi de kip met sesamzaad.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|