De laatste weken zijn mijn kinderen echte pizzaiolo's aan het worden. Deeg kneden, het deeg tot een pizza vormen, hem beleggen en hem daarna natuurlijk helemaal oppeuzelen. Als je hun vraagt wat momenteel hun favoriete eten is dan antwoorden ze in koor "PIZZAAAA!". Dus werd het hoogtijd om eens naar een echte pizzeria te gaan dus trokken we naar Pizzeria Sofia te Kortrijk. Sofia en haar echtgenoot, Matthieu Beudaert van het restaurant Table d'Amis, gooiden het tijdens de coronaperiode over een gans andere boeg. Ze openden trattoria La Bicicletta en dit had ongelooflijk veel succes. Daarom besliste Sofia om tijdens de 2de coronagolf naar Associazione Verace Pizza Napoletana Academy te reizen om er de authentieke Napolitaanse pizza's te leren maken. Eenmaal terug liet ze in het restaurant een echte Napolitaanse oven maken, zette ze de Napolitaanse pizzaiolo Ciro de Cicco aan de oven en Pizzeria Sofia was geboren. De kaart start met enkele anti pasti en daarna kan je kiezen uit enkele pasta's of een echte Napolitaanse pizza. Afsluiten doe je natuurlijk met dolce zoals Affogato Nocciole, Angioletti, Tiramisu, ... Wij gingen van start met een focaccia die belegd was met heerlijke Lardo di Colonnata die zo in je mond smelte en namen ook nog Suppli al Tartufo. Dat zijn risotto-kroketjes die gevuld zijn met mozarella en hier hadden ze nog een toets van truffel gekregen. Ik moet je natuurlijk niet zeggen dat dit 2 smaakbommetjes vanjewelste waren. Omdat kiezen verliezen is, namen we als hoofdgerecht de pasta met truffel en de pizza 4 kazen (Gorgonzola, Fior di Latte, Scamorsa Fumato en Parmezaan) om te delen. De kinderen hebben ook genoten van Chicken Nuggets Milanese en een pizza bambino die in een leuke vorm gemaakt was. De pizzabodem was dun en heerlijk knapperig zoals het hoort. Maar hoe kan het ook anders als die gemaakt is door Ciro de Ciccio die in tal van wedstrijden al goed gescoord heeft. De lege borden en de dikke duimen van de kinderen tonen aan dat het hun ook heel erg gesmaakt heeft. En dat ze ook nog even de pizzaiolo mochten helpen, maakte de avond helemaal af!
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
June 2023
Categories
|