Met de eerste zonnestralen hadden we zin gekregen om eens een ‘zuiders’ restaurant aan te doen. En daarbij had ik mijn oog laten vallen op Pulpo in Sint-Denijs-Westrem. Dit is het broertje van L’Autre Vie dat ze in het najaar van 2017 opgestart hebben. Pulpo brengt de mediterraanse keuken en past dus perfect in het zuiderse plaatje. Het restaurant is gehuisvest in een gedeelte van een herenhuis. De huiskamer biedt plaats aan ongeveer 30 gasten en dit zorgt er wel voor dat je allemaal wel dicht op elkaar zit. Maar dit ervaarde ik eerder als een gezellige drukte dat bij het concept past, dan als storend. Ze brengen een mediterraans concept en al van als je binnenkomt waan je je al in een zuiders land. Het restaurant is mooi aangekleed met houten tafeltjes, goudkleurige hagedissen die op de muur kruipen en de eyecatcher van de zaak is de azuurblauwe bar met een gouden verlichting erboven. Leuke details zoals stenen cactussen, kannetjes en kleurrijke kussentjes maken het geheel helemaal af. Ook de menukaart zag er veelbelovend uit. De kaart start met enkele tapa’s waarbij je best het principe hanteert van ‘sharing is caring’. Daarnaast vind je op de kaart mediterrane gerechten zoals bruscetta’s, pasta’s en paella. Wij bestelden enkele oesters die geserveerd werden in een octopusschaal. Daarnaast bestelden we natuurlijk de pulpo met “bbq” salsa, paprika, alioli, aardappel en tomaat. Als laatste tapa bestelden we de “croquettas del dia” die gevuld waren met txistorra worst. Ik moet zeggen dat we qua smaak direct van onze sokken geblazen waren! We dachten eraan om nog enkele tapa’s te bestellen, maar overdaad schaadt en we moesten nog een plaatsje houden voor wat nog komen ging. Na de tapas had ik het Txogitxu rund gekozen, die vergezeld werd door een fris-zurig rucolaslaatje en patatas bravas. Mijn medecompagnon ging voor de ravioli met truffel, burrata, rucola en pijnboompitten. Afsluiten deed ik met churros en mijn vrouwtjelief met chocoladetaart, pecan- en macadamianoten en vanille ijs. Zowel bij het hoofd- als bij de nagerechten zijn ze op hetzelfde elan blijven verder gaan zoals bij de tapa’s. Ik moet zeggen dat ze er qua smaak er ‘boenk’ opzaten en daarom zal een tweede bezoek niet zolang op zich laten wachten! Ik moet zeggen dat de mannen van ‘L’Autre Vie’ een top concept hebben. Alles past mooi bij elkaar en daardoor hebben we er ook een mooie avond opzitten!
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|