Wie jarig is, mag het restaurant kiezen waar we gaan eten. En mijn jarige echtgenote koos voor een vleugje nostalgie, namelijk de Rooselaer te Heusden. Vroeger gingen we daar zeker enkele malen per jaar gaan eten, maar nu was het toch al bijna 2 jaar geleden. Het was dus hoog tijd dat we er nog eens heen gingen. Tijdens deze 2 jaar hebben ze het restaurant hier en daar een beetje opgesmukt met een likje verf, nieuwe gordijnen en een nieuw terras waar het in de zomermaanden weer heerlijk vertoeven moet zijn. Maar gelukkig is de open haard bewaard gebleven. We namen dan ook met veel plezier plaats aan een tafeltje aan de haard waar de grillades bereid worden. Vroeger kozen we altijd voor de 5-gangen menu, maar deze keer hadden we besloten om voor de gerechten te kiezen die ons de afgelopen jaren het meest in vervoering gebracht hadden. Als voorgerecht koos ik voor een degustatie van ganzenlever. Deze bestond uit gebakken ganzenlever met Madeira, een carpaccio van ganzenlever met asperge en nog een 'verrassingsbol'. Daarbij kreeg ik nog een getoast sneetje rozijnenbrood en een glaasje 'zoet'. De jarige aan de overkant ging voor de gambas die bereid waren met whiskey en acacia honing. Deze werden nog geserveerd met een kruidenslaatje. Voor het hoofdgerecht bleef ik bij de ganzenlever, maar deze keer speelde hij een bijrol bij de gebakken kalfszwezeriken. Deze werd gepresenteerd met een sausje van port, spinazie en een smeuïge truffelmousseline. En dan kreeg mijn vrouwlief voor wat ze gekomen was. Een heerlijke kreeft die op het houtvuur gegrild werd met verse kruiden. Daarbij kwam nog een ratatouille. De glimlach van mijn vrouw zei genoeg! Het feestvarken sloot de lunch af met de klassieker der desserten, een lekkere dame blanche! Ik ging voor een kaasplankje van bij kaaswinkel Mekka te Gent. Op het kaasbordje kwam onder andere een geitenkaasje uit de Loire, Comté, Stilton, ... Deze familiezaak is een klassiek restaurant. Maar in een restaurantwereld waar alles hip en vernieuwend moet zijn, kan dit ook nog eens deugd doen. We komen in de zomer zeker nog eens terug om op het terras te genieten van een heerlijke zeetong met frietjes.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|