'Kristof Jacobs' en desserts is geen goede match. Regelmatig maak ik eens een dessert en soms durft er al eens iets verkeerd te lopen. Maar de aanhouder wint en dus blijf ik verder oefenen. Deze keer ging ik het dessert 'Snickers' maken. Dit recept komt uit het boek 'Ontdek het geheim van de chef' van Bart Van Berkel. Ik heb al veel gerechten uit dit kookboek gemaakt en ze waren allemaal zeer geslaagd en lekker! Dus deze keer zou het dessert ook goed moeten komen. Dit recept is geïnspireerd op een dessert van topchef Erik Van Loo van restaurant Parkheuvel. De naam ven het dessert verklapt eigenlijk al wat je van het dessert mag verwachten. Namelijk de heerlijke smaken van pinda en caramel, die je ook in een Snicker terugvind. Het dessert bestaat uit pinda-ijs en caramelsaus van Snickers. Het dessert is zeer gemakkelijk te maken en het voordeel is dat je om het ijs te maken geen ijsmachine nodig hebt. Mijn hart heeft dit dessert alvast veroverd! Nu het jouwe nog! :) Ingrediënten: Pinda-ijs: No machine ice cream 400 ml gecondenseerde melk (koud) 450 ml slagroom (koud) 1 vanillestokje 2 el gladde pindakaas Snickers-caramelsaus: 4 Snickers 200 ml slagroom Pindakruim: 50 gr pinda's ongezouten Bereiding:
Maak een dag eerder het pinda-ijs. Klop de slagroom met een mixer of garde lobbig. Voeg de melk en het merg van het vanillestokjee. Meng rustig tot de massa goed gemengd en dikker geworden is. Voeg in een ander kommetje de pindakaas samen met 5 eetlepels van de ijsbasis toe en meng dit met een spatel tot een crème. Voeg de crème toe aan de ijsbasis en meng met een spatel tot een geheel. Plaats in de diepvries. Maak de Snicker-caramelsaus. Zet een steelpannetje op laag vuur en verwarm hier de slagroom in. Leg de Snickers erin en laat circa 5 minuten smelten. Druk de Snickers stuk met een spatel en meng ze glad met de slagroom tot een saus. Laat nog enkele minuten inkoken tot de saus wat dikker wordt. Zeef de pinda's uit de saus en gooi deze weg of eet ze op. Zet het vuur uit en bewaar de saus in de koeling. Rooster de pinda's circa 5 à 8 minuten in een pan en laat ze afkoelen. verkruimel ze met een vijzel. Opmaak: Leg het pindakruim op het bord of in een kom. Schep daar een bolletje ijs op en serveer met de Snicker-caramelsaus.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|