We deden nog eens een weekendje London en waren dus op zoek naar enkele goede restaurants. Daarbij viel mijn oog op restaurant St. Barts want het Scandinavische interieur deed mij een beetje aan het restaurant van Benoit & Bernard Dewitte denken dus was mijn aandacht meteen getriggerd. St-Barts is sinds oktober 2022 het nieuwe project van power-trio Johnnie Crowe, Luke Wasserman en Toby Neill. ‘Power-trio’ want ze hebben in London ook al de 2 populaire buurtrestaurants Nest in Hackney en Fenn in Fullham. Maar nu was het dus tijd om iets nieuws te beginnen en een stapje verder te gaan. En daar zijn ze heel goed in geslaagd want in 2023 hebben ze al hun eerste ster en de titel van ‘Best Short List 2023’ voor hun wijnkaart gekregen. Het restaurant is ‘Scandinavisch’ ingericht en dit merk je al meteen als je het restaurant binnenstapt. Bij het binnenkomen mag je voor de apero plaatsnemen in de met schappenvellen beklede zeteltjes. We hebben zicht op de open keuken waar de gerechten afgewerkt worden (de bereidingskeuken is beneden). Het eetgedeelte is ingericht met veel natuurelementen zoals hout en steen. De absolute eyecatcher van het restaurant zijn de grote ramen die uitzicht bieden op de kerk van St-Bartholomew the Great. Dit geeft het restaurant een unieke setting. Het is fantastisch om in zo’n mooie historische omgeving te kunnen dineren. Kate Austen is de chef van het restaurant en hij brengt een moderne Britse keuken waarbij hij seizoensgebonden producten van kleinschalige boeren gebruikt. Kate’s motto is ‘less is more’ en dat vindt je ook in zijn borden terug doordat hij in elk gerecht maar met 2 ‘hoofdingrediënten’ werkt. Minder tierlantijntjes, maar des te meer smaak van deze 2 producten. House Bread & Butter Lobster Bun Lobster & Tomatoes Potted Crab Rafael Palacios, ‘Louro do Bolo’ 2021 Red Mullet, Mussels & Squid Game Bird Galantine Pinauer, ‘Reid Haidacher’ 2018 Gouse & Berries Chateau La Grave Figeac, Saint Emilion Grand Cru 2018 Bayleaf & Lingonberries Domaine de Qouch, Jurancon 2018
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|