Een broodje met pulled pork is de hype van het moment. Je treft dit broodje op vele menukaarten aan en dit kan ik eigenlijk alleen maar toejuichen want zo’n broodje smaakt altijd! Het enige minpunt is dat het bereiden daarvan altijd veel tijd in beslag neemt. Ok, je hebt er niet zoveel werk aan, maar de garing heeft wel een paar uurtjes nodig. Daarom is kip een perfect alternatief. Wat je met varken kan, kan je even goed ook met kip doen. Het is even smakelijk en het heeft het voordeel dat het zolang niet moet garen. Maar twee uren en je kan smikkelen van een heerlijke taco met pulled chicken! Ingrediënten: Olijfolie Azijn Zure room ¼ bussel koriander 1 blik maïs ½ bussel radijzen 1 el ras-el-hanour 2 kl komijnpoeder 1 kl cayennepoeder 1 kl gerookt paprikapoeder 5 cl appelsap 3 el bruine suiker 1 braadkip 8 harde tacoschelpen 2 tomaten 1 rode paprika 1 avocado 1 sjalot 1 limoen Enkele jalapenopepers Zout Bereiding: PULLED CHICKEN: Haal de kip uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor tot 160°C. Meng de bruine suiker met komijnpoeder, gerookt paprikapoeder, cayennepeper en ras-el-hanout. Wrijf de kip eerst in met olijfolie en dan met de suiker-specerijenmengeling. Leg de kip in een braadslee en giet er het appelsap rond. Dek af met aluminiumfolie. Het appelsap zorgt voor stoom onder de folie, waardoor de kip heel sappig blijft. Bak de kip ongeveer 2 uur in de voorverwarmde oven. Neem de kip uit de oven. Verwijder het vel en trek het vlees van de botten. Meng een beetje van het braadvocht onder de kip. TACO’S:
Maak de salsa als de kip bijna gaar is. Snijd de tomaten kruiselings in den dompel ze heel kort in kokend water. Koel ze even af in koud water. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de paprika, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en haal ze met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Pel en snipper de sjalot. Spoel de radijzen en snijd ze in kleine stukjes. Meng de tomaten met de paprika, avocado, sjalot, radijzen en maïs. Hak de koriander fijn. Sprenkel de olijfolie en azijn over de salsa en breng op smaak met een snuifje zout, cayennepeper en gesnipperde koriander. Rasp wat limoenschil. Trek de blaadjes van de koriander. Hak de jalapenos fijn. Vul de tacoschelpen met salsa en warme ‘pulled chicken’. Werk af met een eetlepel zure room, limoenzeste, koriander en jalapenos.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
June 2023
Categories
|