‘The Bayou’. Ik had er nog nooit van gehoord. Het was dan ook toevallig dat ik dit restaurant tijdens een fietstochtje door het Scheldeland ontdekte. Thuis even opgezocht en ik was meteen gecharmeerd door hun mooie terras en uitzicht op de Schelde. Hier wou ik toch eens langsgaan en een Nieuwjaarsetentje was dan ook de ideale gelegenheid om eens kennis te maken met het restaurant van Nick Van Rysselberghe en Charlotte Rasschaert. Aan de buitenkant ziet het er een gewoon rijhuis uit. Alleen de naam ‘The Bayou’ verraad dat er hier een restaurant gehuisvest is. Als je binnenkomt zou je denken dat dit een heel klein restaurant is omdat er maar één lange tafel staat en de rest van de ruimte ingenomen wordt door de open keuken. Gelukkig is er in het restaurant ook nog een verdiep en het lijkt erop dat dit restaurantgedeelte het meeste gebruikt wordt. Logisch lijkt mij want op het eerste verdiep het je een fantastisch uitzicht op de Schelde en een overstromingsgebied. Het restaurant is modern aangekleed en in de zomer moet het gezellig vertoeven zijn op het terras dat juist aan de Schelde ligt. In het restaurant kan je een menu nemen dat bestaat uit 3 tot 5 gangen. Naast deze klassieke menu, kan je bij de lunch ook kiezen voor een ‘Bento-box’. Deze Bento-box komt van Japan en is een doos die gevuld is met ongeveer 6 kleine gerechtjes zoals een soepje, salade, vis, vlees, groenten en een dessert (28€). Een soort van tapas eigenlijk. Wij kozen voor het 4-gangen menu met de begeleidende wijnen. Als er een bob onder het gezelschap is, dan kan deze kiezen voor aangepaste sapjes. We zijn de maaltijd gestart met Monkey 47 en daarbij werden 2 lekkere amuses geserveerd. Een oester met een granité van gin tonic en een kroketje van Iberico en pickles. Het voorgerecht was een lauwe salade van vergeten groenten met gerookte rundslende van de Aubrac. Een mooie start, maar enkel het gerookte mocht er van mij nog wat meer doorkomen. Als extra gerecht kozen we voor de Sint-Jakobsvrucht met freekeh en pompoen. Bij het hoofdgerecht kan je kiezen uit vis of vlees. Terwijl de overkant voor de wilde maigre met Parijse champignons en sabayon van Balegemse witte ging, koos ik voor de geroosterde Schotse lamsbout met een Dahl van kikkererwt en groene linzen. Ik moet je zeker niet vertellen dat het lam met de lekkere Dahl helemaal mijn ding was. Als dessert kregen we ijs van Opalys chocolade met zwarte truffel en krokante hazelnoot. Bij de koffie werden er nog enkele oliebollen geserveerd en dit toverde een lach op ieders gezicht. Het was een leuke namiddag met lekkere gerechtjes en een fantastisch uitzicht. Ik ga hier tijdens de zomer zeker nog eens een terrasje proberen mee te pikken want ik denk dat het met de ondergaande zon zeer prettig moet zijn om hier te vertoeven.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|