Bij de naam 'torta' zou je direct denken aan een taart of cake, maar dat is het zeker niet. Torta is een Mexicaanse broodje met de naam 'Bolillo', dat gevuld is met typische Mexicaanse ingrediënten zoals avocado, chili pepers, bonen, queso fresco, ... In de plaats van een bolillo, heb ik gekozen voor een witte pistolet. Bij deze torta bestaat de vulling uit chorizo, avocado en ei. En wat het voor mij zo lekker maakte, was de pikante en rokerige smaak van de chili pepers. Dit maakte het voor mij echt af! Een lekkere pikante en smeuige hap! Mexican Street food op zijn best! Ingrediënten: Vulling: 3 gedroogde pepers. In het recept gebruiken ze 2 guajillopepers en 1 anchopeper. Ik heb 3 naga pepers gebruikt. In de plaats van gedroogde, kan je ook verse pepers gebruiken. Maar ik geef toch de voorkeur aan gedroogde chilipepers. 75 ml rode wijnazijn 1/2 kleine ui, fijn gesnipperd 4 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt 400 g varkensgehakt 1/2 tl gedroogde oregano snuifje gemalen kaneel snuifje gemalen koriander snuifje gemalen kruidnagel 1/2 tl gemalen komijn 1/2 tl gerookte paprikapoeder 1 tl scherp chilipoeder 1 el zout 1 tl versgemalen zwarte peper 1 el olijfolie Voor erbij: 4 eieren 4 bolillo's of pistolets 1 krop bindsla, in reepjes 2 avocado's, in plakjes Crema: 1 dl mayonaise 2 dl crème fraîche sap van 1 limoen 1/2 tl gedroogde chilivlokken Bereiding: Gebruikt u verse chilipepers, sla dan deze stap over. Gebruikt u gedroogde chilipepers, verhit ze dan in een droge koekenpan op hoog vuur tot de aroma's vrijkomen en de pepers licht geroosterd zijn. Keer ze, zodat ze rondom geroosterd worden, maar laat ze niet verbranden. Leg ze in een kom warm water en week ze 20-30 min, tot ze zacht zijn. Leg er indien nodig een schoteltje of bordje op om ze onder water te houden. Giet ze af (bewaar het weekvocht). Verwijder de steeltjes en zaadjes. Doe de chilipepers, azijn, ui en knoflook in een blender en pureer tot het mengsel glad is. Voeg wat weekvocht toe als het mengsel te droog is. Doe het gehakt in een grote kom. Voeg het chili-pepermengsel en alle kruiden en specerijen toe. Meng het geheel goed met uw handen. Zet het geheel minimaal 1 uur en maximaal 24 uur in de koelkast. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak het chorizomengsel zachtjes 8-10 min, roer af en toe. Bak het niet te vlug, want u heeft een restje olie nodig voor de eieren. Haal het chorizogehakt uit de pan en bak de eieren; 1 ei voor elk broodje. Maak de crema: Meng de mayonaise en crème fraîche in een kom. Spatel het limoensap en de chilivlokken erdoor. Snijd de broodjes horizontaal doormidden en rooster de snijvlakken lichtjes. Beleg de broodjes met de sla, plakjes avocado en chorizo. Besprenkel het geheel met de crema. Bij dit recept bakt men het chorizomengsel gewoon in de pan. Omdat dit anders gemakkelijk van tussen je broodje valt, heb ik er eerst hamburgers van gemaakt. Dit is gemakkelijker om te eten. De gedroogde chilipepers kan je kopen bij de kruidenwinkel Spice Bazaar te Gent. www.spicebazaar.be Bron: Death by Burrito - Shay Ola
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|