Noord-Brabant staat al een tijdje op mijn culinaire agenda want met restaurants zoals onder andere de Lindehof en de Treeswijkhoeve is Noord-Brabant een echt culinair landschap. Maar voor ons uitstapje naar Nederland hadden we gekozen voor Tribeca te Heeze omdat hun afgelegde parcours, menu en interieur ons wel heel erg aansprak. Waar het vroegere tweesterrenrestaurant Boreas gelegen was, is nu Tribeca gehuisvest. Enkele jaren geleden nam Jan en Claudia Sobecki het pand over en lieten het een ganse metamorfose ondergaan. In 2016 openden ze de deuren en na amper 4 maanden pronkten er al 2 mooie Michelin sterren aan de voorgevel. Toeval was dit niet want Sobecki werkte onder meer bij Pavillon Ledoyen in Parijs, Craft in New York (in de wijk Tribeca > vandaar de naam) en bij Chapeau in Bloemendaal waar hij twee sterren behaalde. Niet te verwonderen dus dat hij zich in no time bij de beste restaurants van Nederland mag nestelen. Op het moment dat we er onze benen onder tafel schuifden, is Tribeca in de Gault Millau juist gestegen naar 19/20 en staan ze op nr 2 in de Lekker 500. Het restaurant is gelegen in het kleine dorpje Heeze en bestaat uit 3 delen. Als je het restaurant binnenkomt mag je eerst plaatsnemen in de gezellige zeteltjes aan het haardvuur waar je kan genieten van je aperitief en talrijke amuses. Daarnaast bestaat het restaurant uit twee ruimtes waar je kan genieten van verschillende menu’s. Enerzijds heb je de ‘Keukenkamer’ waarbij je zoals bij restaurant 212 aan de bar in de keuken zit en zo het reilen en zeilen van de chefs kan volgen. Anderzijds heb je het ‘gewone restaurant’ waar je aan met wit linnen gedekte tafels kan plaatsnemen. Deze plaats is warm en modern aangekleed met blauw-gouden tinten, prachtige bloemen en kunstwerken. En als het goed weer is, kan je ook nog plaatsnemen op het mooie terras. Amuses Tartelette, duxelles, eekhoorntjesbrood Savooiekool, knolselderij, truffel Beignet, bloemkool, gember Tomaat, mierikswortel, basilicum Asperge, ei, aardbei Tribeca Menu Holstein rund, knolselderij, zee-egel, wintertruffel Mathieu Deiss, Rieling ‘Vibrations’, Elzas, Frankrijk Groene asperge, boter, tuinkruiden, limoen Domaine Piaugier, Sablet, Rhône, Frankrijk Dagvangst, ossenstaart, vadouvan, aardappel Haasbek, Groendruif, Franschhoek, Zuid-Afrika Duif, zeewier, paddenstoel, peterselie Poliziano, Vino Nobile di Montepulciano Aardbei, witte chocolade, venkel, vanille Atis, Sitta ‘Pereiras’, Rias Baixas, Spanje Voor ons was het 2u rijden naar Heeze, maar het was de trip meer dan waard. Van de amuses tot aan de taarten bij de koffie was alles heel verzorgd. Elk gerecht was vol van smaak, maar zonder te overdrijven. Alles was mooi uitgebalanceerd en dit werd nog eens extra ondersteund door de begeleidende wijnen. Ik neem niet zo snel meer aangepast wijnen omdat deze mij dikwijls ontgoochelen, maar hier heeft de vrouwelijke sommelier mij kunnen verrassen. Enkele wijnen gingen volgens mij toch echt wel hand in hand met de gerechten. Dus een dikke chapeau aan de jonge sommelier. De ganse bediening verliep overigens zeer klassevol en losjes. Iets dat we graag hebben en waarbij we ons direct op ons gemak voelen. Het was een aangename namiddag en de heerlijke gerechten van Jan hebben ons getriggerd om nog eens terug te komen. Maar dan gaan we plaats nemen in de Keukenkamer waar we de chef gaan kunnen volgen hoe hij zijn meesterstukjes maakt.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|