In het leven moet je durven! En dat hebben chef Tim Vervynckt en zijn echtgenote Angelique Maenhaut zeker gedaan toen ze 3 jaar geleden als ‘jonkies’ het restaurant Woestyne begonnen. De historische hoeve Woestyne heeft enkele jaren geleden een opknapbeurt gekregen en is sinds dien een zakencenter met vergaderruimtes, een hotel en een restaurant. Beiden zijn nog zeer jong, maar hebben in de jaren voor hun opstart al hun sporen verdiend bij sterrenrestaurants zoals La Durée, Nuance en Kelderman. Deze opgedane kennis vertaald hij in zijn eigen restaurant door uiteenlopende ingrediënten van eigen bodem te combineren en in zijn natuurlijke vorm te presenteren. Voor de producten van eigen bodem doet hij hiervoor beroep op de groentenkwekerij ‘Tiny Greens Farm’ en ‘ ’t Schottenhof’ voor verse melkproducten. De hoeve heeft een metamorfose ondergaan, maar het landelijke karakter is bewaard gebleven. In de zaal zwaait Angelique de plak. Zij ontvangt je heel vriendelijk en stelt heel rustig de gerechten voor. Angelique werkt niet met wijnarrangementen en dit is een bewuste keuze. Ze laat de keuze over aan de klant die kan kiezen uit een mooie wijnkaart die een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft. Een goed restaurant herken je aan zijn brood en dat hebben ze hier zeker begrepen. Het brood is hier zelfs het paradepaardje van het restaurant. Tim heeft speciaal voor het restaurant ‘Julépice’ gecreëerd. Een kruidenbrood op basis van olijfolie, grof zeezout en komijn. De olijfolie zorgt voor een malse structuur en de suiker-zout combinatie zorgt voor de hartigheid van het brood. Tim zijn signature-brood wordt hier als aperitief gegeven en het is zodanig populair geworden dat je het brood voortaan in het restaurant en in andere verkooppunten kan kopen. Een vrije vertaling van Julépice betekent ‘kruidige vriend’ en ik moet zeggen dat het brood ook onze vriend geworden is. Door de specerijenmix waren wij direct verliefd op het brood! Naast dit signature-brood dat bij het aperitief geserveerd werd, kregen we ook nog zuurdesembrood met hoeveboter en smout. Amuses: Preskop met Savoramosterd Aardappel, maatje en curry Gazpacho van rode paprika en watermeloen, crème van geitenkaas. Lunch voor 35€ (2-gangen) of 42€ (3). Wij kozen voor de 5-gangen menu ’t Land Van Woestyne (72€). Tartaar van zeebaars, radijsjes, avocado, crème van zure room, jus van kropsla Lotte meunière, salade van noordzeekrab, knolselderrmoulade, kappertjes, zuurdesemtoast Ravioli ‘Tuber Aestivum’ à la crème, crunch van spek, rucola, truffeljus - Opgevulde ricotta met truffeljus, duxelle van champignon en crumble van spek Zachtgegaarde lamsnek, merguez, ratte-aardappeltjes, wortelvariëteiten, currysaus Compote van wilde bosbessen, vanillecake, mouse van mascarpone en limoncello, meringue, klaverzuring Mignardises: Ijs van karnemelk met munt, vijgencompote en rode vruchten. Oliebol met specerijen Praline Deze ‘jonkies’ hebben ons zeer aangenaam verrast. Tim zorgde voor mooie en zeer smaakvolle gerechtjes. En Angelique zorgde voor een vriendelijke en aangename bediening. Woestyne was een mooie ontdekking en als we er één ding zullen van onthouden dan zal het zeker hun overheerlijke brood 'Julépice' zijn. Een echt toppertje!
Wil jij chef Tim zijn culinaire kunsten ook eens proeven en ben je jonger dan 30 jaar? Dan kun je dit in oktober doen aan een voordelige prijs. In oktober is het immer Jong Keukengeweld, een initiatief van Toerisme Vlaanderen waarbij jonge koks voor jongeren koken. Hierbij worden de jonge chefs in de spotlights gezet en worden jongeren verleid om onze gastronomie te ontdekken. Voor 49€ of 59€ (1 Michelinster of GM 15/20) kan je genieten van een driegangenmenu met water en aangepaste wijnen en/of bieren. Check www.visitflanders.com/nl/jong-keukengeweld/ en ontdek de deelnemende chefs, waaronder ook chef Tim Vervynckt van Woestyne.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|