Sinds 2015 zijn we elk jaar al eens langs de 'oude spinnerij van Zele' gegaan, al was dit vorig jaar voor een proefsessie van 'Eerste Kok van België' Ignace Wattenberge (sous-chef FDL) eerste-kok-van-belgie-2018-ignace-wattenberge.html Wie nog een goed geheugen heeft, weet dat Lode Dr Roover in 2011 ook al met de titel van 'Eerste Kok van België' mocht pronken. Ondertussen heeft Lode in 2017 de Belgische finale van Bocuse D'Or gewonnen en mocht hij dit jaar onze Belgische eer gaan verdedigen op de Europese finale in Turijn. Na een maandelange voorbereiding heeft Lode daar een geweldige prestatie neergezet die hem een zesde plaats en een ticket voor de wereldfinale in Lyon opleverde. Supporteren maar dat hij ook daar een mooie prestatie neerzet en dat we nog eens een podiumplaats mogen behalen! Wie Lode van dichtbij wil aanmoedigen, kan zich op hun website inschrijven voor de fantrip naar Lyon. Ik kan alleen maar beamen dat ze in Zele een aardig potje kunnen koken. Door de jaren heen heb ik ze er telkens weten op vooruit te gaan. Al van bij het ontvangst was het duidelijk dat ze naar bediening toe een stap vooruit gezet hebben. Twee heren in keurig pak zorgden voor een vlotte bediening en de sommelier van de twee gaf ons telkens een zeer gepassioneerde uitleg bij de begeleidende wijnen. Ook een pluim voor hem omdat hij bij één van de gerechten ook eens voor een bier in plaats van een wijn koos om een gerecht te ondersteunen. Voor bij het gerecht met haas koos hij voor 'Duchesse de Bourgogne' van brouwerij Verhaeghe te Vichte. Een zoet-fruitig bier dat zeer goed paste bij het stukje wild. Amuses: Ganzenlever - rode biet Gerookte sprot - algen Bloedworst - yuzu Varken - pickles Kalf - oester - bloemkool Mossel - waterkers - lavas Boter Maldon zout & limoen - Nori & geroosterde sesamzaadjes Makreel - rode biet - appel - ansjovis Sint-Jakobsoester - kikkererwt - zee-egel - merg Haas - spitskool - pancetta - butternut Patrijs - pastinaak - witloof - knolselder Chocolade - pinda - peer - karamel Lode en Ignace deden hun titels alle eer aan en verwenden ons terug met heerlijke gerechten die qua balans, smaak en presentatie terug top waren. Veel respect voor Lode want je moet het toch maar doen. Een restaurant runnen, traiteurdienst voor het Eindejaar, een gezin en dan nog trainen en de nodige stress bij de voorbereiding voor de grote finale van Bocuse d'Or. Ik denk dat deze mens meer dan 24u op een dag heeft :) Alvast veel succes en maak ons in Lyon maar apetrots! Ik duim alvast!
Website: www.restaurantfleurdelin.be/
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|