Zondagochtend kregen we een berichtje met de vraag of we het niet zagen zitten om de nieuwe toppings voor het najaar te komen proeven. Dat hoef je ons natuurlijk geen tweemaal te vragen. Dus zetten we ’s avonds koers richting Antwerpen. In plaats van de nieuwe toppings gewoon op Facebook aan te kondigen, werd er nu een diner georganiseerd waarbij er enkele beelden geschoten werden om er een promofilmpje van te maken en de aankondiging eens op een andere manier te doen. En wij waren bij de gelukkigen om van dit promofilmpje deel uit te maken. Bij onze aankomst werden we hartelijk ontvangen door Hilde Van Hoorn en kregen we al direct een glaasje Prosecco aangeboden. Voor de herfst en winter gaan ze drie nieuwe producten lanceren en de eerste daarvan is een garnaalkroket die uit 30% garnalen bestaat en die gemaakt is in het Zeeuwse Ijzendijke. Deze werd gepresenteerd met zelfgemaakte tartaar, gefrituurde peterselie en een limoentje. Het was zoals een kroket hoort te zijn: krokant aan de buitenkant en een smeuïge pâte aan de binnenkant! Lekker! Voor de volgende nieuwe producten mochten we aanschuiven aan een mooi aangeklede lange tafel. Daar kregen we de eerste van de 2 nieuwe toppings. En om aan de vraag van de vegetariër tegemoet te komen, wordt er deze keer een vegetarische topping gelanceerd. We kregen een bakje frieten met truffelmayonaise en deze werd afgewerkt met oude Franse Mimolette kaas die erover geraspt werd. Ik moet zeggen dat de combinatie van truffel en Mimolette echt ‘waw’ was! De smaak zat zo goed dat je hier absoluut geen stukje vlees mist. De tweede topping was natuurlijk wel eentje met vlees en deze keer had het Zeeuws buikspek de eer om het bakje te delen met de heerlijke goudgele frieten. Het buikspek hadden ze eerst gebraden en dan afgelakt met bbq-saus. Daarbij kwam nog mosterdzaad en rode ui die in chardonnay azijn ingelegd waren. En als saus werd gekozen voor een bearnaise. Het spek was lekker zacht en zoet door de bbq-saus. Maar wat het voor mij extra lekker maakte was de kick die het gerecht kreeg door het zure van de ingelegde mosterdzaadjes en rode ui. Dit gaf nog een extra dimensie aan het gerecht. De frieten en nieuwe toppings werden bereid door Hassan die samen met Sergio Herman al de gerechten bedenkt en ontwikkelt voor Frites Atelier. Hij kon ons vertellen dat er voor het creëren van een topping, een echte zoektocht aan vooraf gaat. Zo hebben ze voor de topping met buikspek verschillende soorten spek en azijnen geprobeerd om zo uiteindelijk bij het mooie en lekkere eindresultaat te komen dat we vandaag hebben mogen proeven. Nog eens bedankt dat we van deze mooie avond deel mochten uitmaken. De frietjes en toppings waren overheerlijk en het fantastische team heeft er voor gezorgd dat we een gezellige avond hadden. Grote dank aan Hassan, Diane Van Hoorn en het ganse team. En ik ben al benieuwd naar hoe het promofilmpje er zal uitzien :) Check ook mijn review van mijn bezoek aan Frites Atelier eerder dit jaar: frites-atelier-amsterdam-antwerpen.html
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|