Een tijdje geleden heb ik een haute dog van Jeroen Meus gemaakt, namelijk de haute-dog-chipolata-coleslaw-sambalmayo.html Deze viel zo goed in de smaak dat hij hier al een paar keer de revue gepasseerd is. Benieuwd naar meer, ging ik op zoek naar andere haute dogs. En zo kwam ik uit bij de 'Mexico 86' van ons Meuske, die een verwijzing is naar de 4de plaats die de Rode Duivels destijds op het WK behaald hebben. De 'Mexico 86' is een heerlijk broodje met een Mexicaanse salade, guacamole, merguez en afgetopt met een pittige mayo, hete jalapeno's en knapperige nacho's. Mexico in een heerlijk broodje! Ingrediënten voor de guacamole: 2 avocado's 1 rode ui, fijngesnipperd 1 chilipeper, fijngesnipperd sap van 1 limoen koriander, fijngesnipperd zout peper Ingrediënten voor de Mexicaanse salade: 70 g paprika's (ongeveer een halve paprika) 1 cm rode chilipeper 30 g zwarte bonen (blik) 30 g mais (blik) 1 el koriander, fijngesnipperd 1 tl (gerookt) paprikapoeder 1 tl komijnpoeder Ingrediënten voor de haute dog: Mayonaise Sambal Olijfolie Merguezworsten Maïsbroodjes of zoete 'buns' of sandwichen Enkele lente-uitjes 20 g nacho's Enkele schijfjesjalapeñopepers (ingemaakt, in bokaal, bij de oosterse kruidenier) Koriander Bereiding vd guacamole:
Snijd de avocado's overlangs in tweeën, trek de beide helften van de pit en strip er het vel af. Snijd het vruchtvlees in stukjes, doe ze in een schaal en plet de avocado met een vork. Knijp er het limoensap over en voeg de rode ui, chilipeper en koriander toe. Kruid af met peper en zout. Bereiding vd Mexicaanse salade: Schil de paprika met een dunschiller en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 0,5 tot 1 cm. Snijd het stukje chilipeper heel fijn. Giet de bonen en de mais in een zeef, spoel onder koud water en laat ze uitlekken. Meng ze onder de paprika en de chilipeper. Snipper de koriander fijn en voeg toe. Kruid met paprika- en komijnpoeder. Meus doet er ook nog eens nacho-saus onder, maar dit heb ik niet gedaan. Ik vond de salade zo al lekker genoeg. Bereiding vd haute dog: Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de mayonaise en de sambal tot een pittig roze sausje. Meus gebruikt hier zure room en sriracha, maar ik verkies toch eerder de combinatie met de sambal. Verhit een braadpan op een stevig vuur, schenk er een scheutje olijfolie in en leg de merguez in de hete pan. Zet het vuur meteen zachter, zodat de worsten de tijd krijgen om ook binnenin te garen. Maak de sandwiches nat en doe ze 3 minuten in de voorverwarmde oven. Snipper ondertussen de lente-uitjes fijn en breek de nacho's in stukjes. Haal de broodjes uit de oven, snijd ze bovenaan (niet opzij!) open en schep er een flinke eetlepel guacamole in en daar bovenop een paar eetlepels Mexicaanse salade. Schik er de merguez op en doe er een eetlepel sambalmayo over. Werk af met snippers nacho's, lente-uitjes, een paar schijfjes jalapeño's en wat blaadjes verse koriander. Bron: www.vraaghetaanjeroenmeus.be/
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|