Pindakaas op een boterham, eet ik niet zo graag omdat de smaak mij wat te sterk is. Maar ik ben er wel verzot op als de pindakaas verwerkt is in een gerecht. De smaak is dan meer genuanceerd en dat heb ik liever. In het verleden heb ik al eens 2 desserten gemaakt met pindakaas en deze vielen bij iedereen goed in de smaak. snickers-pinda-ijs-caramel.html snickers-by-jeroen-de-pauw.html Hoog tijd dus om ook eens een gewoon gerecht te maken met pindakaas en dan kwam ik al snel uit bij de Indische keuken. Het is kipsaté met satésaus van Jamie Oliver geworden. De kip wordt eerst gemarineerd in de satésaus en daarna gegrild. De rest van de saus kan je onder de rijst doen of houden om de satés in te dippen. In de saus proef je natuurlijk de pindakaas, maar deze wordt mooi in evenwicht gebracht door de andere ingrediënten die er bijgevoegd worden. Ingrediënten: 1/2 bosje koriander 1 verse rode chilipeper 1/2 teentje look 3 el pindakaas Sojasaus stuk van 2 cm verse gember 2 limoenen Rijst kippenborsten Honing Lente ui Bereiding: Voor de satésaus: stop de koriander (met steeltjes en al) in de keukenrobot met de chilipeper (zonder steeltje), de gepelde look, 3 volle eetlepels pindakaas en een scheut sojasaus. Schil de gember, hak hem grof en voeg hem eraan toe. Rasp er de schil van de twee limoenen bij en pers het sap van een van de twee erbij. Voeg wat water toe en mix dit alles tot je een pasta krijgt. Kruid naar smaak. Schep de helft ervan in een mooie kom en besprenkel met olijfolie, zet de rest opzij. Leg de kippenborsten op een plastic snijplank, om en om, dicht bij elkaar. Duw voorzichtig de satéstokjes door de kippenborsten. Snij tussen de stokjes, zo krijg je 4 kebabs. Rijg eventuele restjes van de kip bij op de satéstokjes. Maak kleine inkepingen aan beide zijden om de kip krokanter te maken. Schep de rest van het satésausmengsel uit de keukenrobot in een ovenschotel, voeg de kippensatés toe en draai ze om met je handen om ze te bedekken, terwijl je de smaken in het vlees wrijft. Besprenkel de kip met olijfolie en kruid met zout. Zet ze boven in de oven, onder de grill, gedurende 8 tot 10 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin en gaar is. Draai de sateetjes om, besprenkel ze met wat lopende honing en zet ze weer onder de grill gedurende 8 tot 10 minuten. Recept by Jamie Oliver.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
June 2023
Categories
|