Wat is er mooier dan je kind die met een grote glimlach thuis komt omdat ze weet dat er een heerlijk zelfgemaakt koekje op haar ligt te wachten? Onze dochter is altijd blij als ze zo’n heerlijk koekje mag oppeuzelen. Het is leuk om haar zo te zien genieten. Het is dus een wekelijkse gewoonte geworden dat we eenmaal per week verse koekjes maken. Vorige week hebben we madeleintjes en chocolate cookies gemaakt (homemade-cookies-chocolat-chip-cookies-madeleintjes.html). Deze week hebben we ons aan kokosrotsjes gewaagd en ook deze werden hier goed gesmaakt. Het is dan ook een zeer gemakkelijk en snel recept. Het is dus een kleine moeite, maar met een grote voldoening en dankbaarheid van je kleine en grote kinderen ;) Ingrediënten: 5 eieren 225 g suiker 275 g droge geraspte kokosnoot 1 vanillestokje 1 citroen Bereiding:
Breek de eieren en scheid de eiwitten van de dooiers. De dooiers bewaar je voor een andere bereiding. Doe de suiker samen met de eiwitten in een kookpot. Zet de pot op een zacht vuur en blijf roeren met de garde tot de suiker in het eiwit opgelost is. Laat dit schuimig mengsel zeker niet koeken (max. 60°C). Zet de pot nadien weg van het vuur. Doe de geraspte kokosnoot bij dit mengsel. Meng alles tot een egaal beslag. Snij de vanillestok overlangs en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Meng de zaadjes onder het kokosbeslag. Rasp de gele schil van de citroen in het beslag (het witte deel van de schil gebruik je best niet). Verwarm de oven op 180°C. Leg een vel bakpapier (of een siliconenmatje) op de bakplaat; Schep met een soeplepel rotsjes van ongeveer 4 cm diameter op het bakpapier. Maak er puntige hoopjes beslag van. Bak de kokosrotsjes 10 minuten in de oven van 180°C;
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|