Enkele weken geleden gingen we in het nieuwe restaurant van Marcelo Ballardin eten. Door 73 is het nieuwe zusje van Oak en chef Eric Ivandis zorgt daar voor heerlijke comfort food. Door bij Door 73 langs te gaan, kregen we meteen ook terug zin om nog eens bij Marcelo zelf te gaan eten. Veel commentaar moet ik daar niet meer bijgeven want uit vorige reviews weten jullie al dat ik een grote fan ben Marcelo's kookkunsten en ook van de bediening daar. Een gerecht dat ik mij nog van vorig jaar herinner is de Aradoa kip op drie wijzen, waaronder met bbq-saus gelakte vleugeltjes, een taco met kip en guacamole en als laatste werd de kip gepresenteerd met worteltjes, mais en kersen. Een combinatie die zo lekker was dat ze nog in mijn geheugen gegrift staat. Deze keer was lam het hoofdingrediënt en dit werd ook terug op drie wijzen gebracht. Op het bord kregen we een stukje lamszadel van op de Big Green Egg met daarbij een compote van lamsschouder, tomaat en kappertjes. De derde wijze van het lam was een stukje gebraiseerde lamsnek dat op een toastje gepresenteerd werd. Maar voor we aan het heerlijke lam waren, hebben we ons eerst tegoed gedaan aan enkele frisse voorgerechten waaronder hamachi met een sorbet van dille en een dressing van doperwt. Bij het tweede voorgerecht kregen we een mooie gefermenteerde asperge uit Pertuis met skrei en kumquat. Het volgende gerecht was 'Unagi wanna be' oftewel Unagi op de wijze van Marcelo. Verscholen onder een hoopje gepofte rijst en eitjes van de vliegvis vind je een mooi gelakt stukje gerookte paling. Als dessert tenslotte kregen we Madong chocolade uit Papua New guinea die ook terug verscholen zat onder een laagje poeder van radijsjes. De belangrijkste reden die mij altijd doet terugkomen naar Oak is de smaak die hij in elk gerecht weet te steken. Van elk gerecht weet hij steeds een echt smaakbommetje te maken! Op sterrenniveau kookt hij de pannen van het dak, maar ook van simpel streetfood weet hij iets geweldigs te maken. Vorige week stond hij op het DOK Brewing Festival en daar presenteerde hij een gestoomd bun-broodje met miso gelakte kip, avocado en spicy mayo. O zo simpel, maar o zo lekker! Het was om uw uw vingers en duimen letterlijk en figuurlijk af te likken! De super malse kip was zo lekker dat we gewoon om een tweede broodje geweest zijn. Marcelo is een echte meester in smaak! Review 'Oak 2018': www.insearchoftaste.be/oak-2018.html Review 'Door 73': www.insearchoftaste.be/home/door-73
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|