Vorig jaar zijn we voor de eerste maal naar Oak geweest en toen waren we zo onder de indruk van Marcello Ballardin, Eric Ivanidis en Nick Pollak hun kookkunsten dat het meteen in mijn top 5 belandde. Dus wilde ik er dit jaar zeker nog eens een bezoekje aan brengen. Maar door hun populariteit is dat rapper gezegd dan gedaan. Voor een avondje te boeken moet je al eventjes door je agenda scrollen. Dus besloten we onze agenda aan te passen aan een namiddag waar er nog een tafeltje vrij was. Als ik binnenkom ben ik nog steeds verrast over de kleine ruimte waarin het restaurant gevestigd is. Links het restaurant voor 24 personen en rechts een klein keukentje. Als je over een ‘huiskamergevoel’ praat dan is dit hier zeker aan de orde. We namen plaats op één van de kleurrijke stoelen en het eerste wat ik deed was mijn ogen laten glijden over de aperitiefkaart en wat was mijn vreugde groot toen ik zag dat er mijn favoriete alcoholvrije cocktail nog op de kaart stond. Een zeer frisse cocktail met koriander, limoen en bergamot. En terwijl ik van de cocktail aan het genieten was, werden al onmiddellijk de 4 amuses ingezet. Twee variaties op knolselder waarvan één als kroketje en één als hamburger die gelakt was met bbq-saus. De klassieker van het huis, namelijk hun eigen versie van een caesar salade. En de laatste was een combinatie van ei met tempura. Direct na de amuses werd al meteen de eerste gang geserveerd en was het duidelijk dat de chef er een goed tempo ging inhouden. Iets wat we zeker kunnen appreciëren en ook een teken dat er een goed geoliede machine bezig is in de keuken. En niet alleen in de keuken, maar ook in de ‘huiskamer’ ging het even vlot. Met de nodige swing werden we bediend. Sommigen zouden het allemaal wat te ‘haastig’ vinden, maar ik vind dat dit goed past bij dit trendy restaurant en het heeft mij zeker niet gestoord. Maar ondertussen zijn we even afgedwaald van het eerste gerecht en dat is een beetje zonde want deze eerste gang was al meteen een toppertje. Op een bedje van (wat een oude omschrijving :) ) rundstartaar presenteerde men makreel en sushirijst die voor een gedeelte gepoft was. De tartaar gecombineerd met het zilte van de vis en daarbij nog een extra kick door de wasabi zorgde voor een ware smaaksensatie in de mond! Bij het tweede gerecht kregen een crème van aardappel met daarop een stukje heilbot die afgewerkt was met wei-saus en enkele druifjes. Bij deze 2 voorgerechtjes hadden we gekozen voor een glaasje Mar De Envero 2015 – Rias Baixas – Albarino dat een prima match was. Als hoofdgerecht stond er mooi duifje op het menu. En omdat Marcello het ‘van top tot teen ‘ principe hanteert, werd het duifje volledig verwerkt en kregen we verschillende bereidingen op ons bord. Centraal van het bord kregen we de borst die eerst op het karkas gegaard was en dan nog even kort op de bbq gerookt werd. Daarbij kregen we een gekonfijt boutje en nog een mousse van de duif. Omdat de herfst in aantocht is, kreeg het duifje al het gezelschap van de warme kleuren en smaken van butternut pompoen, zoete aardappel en granaatappel. FINGER LICKIN’ GOOD! Daarbij namen we nog een glaasje ODA Castell Del Remei 2015 – Costers Del Segre – Merlot & Cabernet Sauvignon. Een krachtig en kruidig wijntje dat goed aansloot op het duifje. Wat ik ook even wil aanhalen is dat de drankenkaart een zeer beperkte keuze heeft en ook de vertaling van de wijnen aan tafel gebeurd beknopt. Maar meer hoeft dat voor mij ook niet te zijn. Je hoeft geen wijnbijbel of een lyrische voorstelling te hebben om een goed wijntje aan te bieden. Bij het eerste dessert kregen we een kommetje met chocolade, kersen, blauwe bessen en een sausje van kers en kardemom. Voor het tweede dessert had men eerst ananas gemarineerd met rozemarijn en dan geroosterd. Daarbij kwam nog een bolletje vanille-ijs. En omdat onze ogen uitgestoken werden door het kaasbordje op het tafeltje naast ons, besloten we om er ook nog eentje te delen. Deze namiddag was het terug een feestje in ons bord en meestal gaat het feestje bij dit hoog niveau niet door tot in je portemonnee. Maar bij OAK scoort men ook op dit vlak want de prijzen voor het menu, water, kaasbordje, ... vallen echt heel goed mee! Hier betaal je je niet blut voor een namiddagje genieten en krijg je echt waar voor je geld. Thumbs Up aan Marcello en zijn jong team! www.oakgent.be/ Review 'OAK 2016': oak.html
1 Comment
|
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
October 2023
Categories
|