In april maakten we een eerste maal kennis met Pulpo ( pulpo-by-lautre-vie.html) en dit is ons toen zo goed bevallen dat het ondertussen al onze derde keer is dat we er passeerden. Al van bij je binnenkomst neemt het mooie en warme interieur je mee naar een plaatsje onder de zon. Eenmaal plaats genomen aan een houten tafeltje, kan je je al onmiddellijk te goed doen aan enkele grissini's en lekkere dips. Daarmee wordt al onmiddellijk de trend gezet voor de ganse avond. Een avond vol tapas en zuiderse gerechten aan zeer democratische prijzen. Dit allemaal maakt dat het mediterraans concept ons hartje veroverd heeft. Deze avond zijn we gestart met, hoe kan het ook anders, het gerecht van het restaurant: pulpo die geserveerd wordt met een bbq salsa, paprika, aioli en aardappel. Een gerecht met heerlijke smaken dat goed het hele concept en avond weergeeft. Een vaste tapa op onze bestelbon zijn de 'croquettas del dia' die gevuld zijn met txistorra worst. Dit zelfde worstje komen we ook terug op de bruschetta van het seizoen waarbij de bruschetta verder belegt wordt met burrata, gekarameliseerde sjalot en balsamico. Een winnende combinatie! Een nieuwe tapa op de kaart was de calamares fritos met een salsa van aioli en basilicum. Eentje die van mij een blijvend plaatsje op het menu mag krijgen. Als hoofdgerecht kozen we ook voor een nieuwkomer: carrillada de cerdo oftewel in Porto en Madeira traag gegaarde varkenswang die daardoor super mals was. Afsluiten deden we met een klassieke tiramisu. Het was terug een heel aangename avond vol met smaakvolle gerechtjes. En daardoor weet ik zeker dat we in 2019 er ook wel een aantal keer zullen passeren.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|