Wie het afgelopen jaar bij Pure C is gaan eten, heeft wellicht wel de opbouw van de nieuwe jachthaven gezien. En met deze jachthaven is ook het nieuwe project van Sergio Herman uit de Noordzee gerezen: AIRrepublic. AIRrepublic bestaat uit 2 delen: een restaurant en een café. In de brasserie staan Alex Buiten en Nicolas Misera achter het fornuis en zij brengen voornamelijk eenvoudige gerechten die ooit nog bij Sergio's vader op de kaart hebben gestaan. Op de kaart vind je dus vooral vis en schaal- en schelpdieren, maar je vind er ook lekkers van slagerij Dierendonck. In het AIRcafé kan je gewoon even binnen springen voor bijvoorbeeld een pistolet met grijze garnaaltjes of een goede croque monsieur. Naast een café is het ook een take-away zodat je ook op een dekentje op het strand kan genieten van de Zeeuwse producten. Het mooie aan AIRrepublic is vooral de locatie. Vanuit de brasserie heb je een fantastisch uitzicht op de jachthaven en de Noordzee. En in de verte zie je zelfs Knokke en het fine dining restaurant Pure C liggen. Het restaurant is aan de buitenkant strak met zeer veel glaspartijen, maar aan de binnenkant is het zeer gemoedelijk. Als je binnenkomt valt meteen de blauwstalen bar op die van het restaurantgedeelte tot in de keuken loopt. In het restaurantgedeelte vallen vooral de banken op. Deze zijn gemaakt van oude legertenten en zijn van de hand van Piet Hein Eek. Voor het servies heeft Sergio voor zijn eigen servieslijn 'Surface' gekozen. Met de aankleding wilt Sergio zorgen voor een laid back gevoel. Iets waar hij goed in geslaagd is, maar waar ik toch wel wil wijzen op één belangrijk minpunt: de maître. Deze is zeer arrogant en past absoluut niet in het plaatje. Terwijl we het gewoon zijn van bij de andere restaurants van Sergio steeds hartelijk ontvangen te worden, was dit hier niet het geval. Ook bij het opnemen van de gerechten was hij zeer arrogant. Gelukkig waren de andere personeelsleden uitermate vriendelijk en behulpzaam. Ik dacht dat hij misschien een slechte dag had, maar ik zie in andere reviews dat ik blijkbaar niet de enige ben die daar zo over denkt. Het ontvangst zet de toon voor de rest van de namiddag/avond en daar moet hier nog aan gewerkt worden. Bij het aperitief heb je een grote keuze aan klassiekers, bieren, sapjes en cocktails. Ik nam een Mexican Negroni die gemaakt was met Mezcal, Campari en Martini Reserva Rubino. Mijn echtgenote ging voor de cocktail 'Frozen Air' die gebaseerd was op de kruidenlikeur van Syrco bakker, namelijk Hierbas de las Dunas. Deze werd gecombineerd met de frisse smaak van Granny Smith. De cocktails werden vergezeld van twee knabbels. Bij het aperitief kan je ook nog extra amuses bestellen en dat deden we ook. We namen een Zeeuwse oester, octopus sashimi met een Thaise vinaigrette en crystal bread met sardientjes. De Noordzee op zijn best. Je kan kiezen voor een 3-gangen menu (48,50€) waarbij je bij elke gang een vijftal keuzes hebt en naargelang je keuze kan daar wel een supplement bijkomen. Naast de menu kan je ook kiezen voor een mooie plateau fruits de mer. Wij gingen voor het menu en bij het voorgerecht had ik de ceviche van zeebaars en mijn vrouwtjelief de gegrilde langoustines met verveineboter. Bij het hoofdgerecht gingen we voor de smaakvolle Holstein van de bbq met daarbij een frisse groentesalade, een lichte bearnaise en knapperige frietjes van het Frites Atelier. Op de kaart heb je ook een grote keuze uit vooral Belgische bieren en ik liet mijn oog vallen op de jongste creatie van Brouwerij De Coninck: Lost in Spice. Een blond bier dat met de kruiden gember, kardemom, koriander, sinaasappelschil en citroen zijn naam absoluut niet gestolen heeft. Een ideaal biertje voor deze zomer. Als dessert koos ik nog voor baba au rhum en aan de overkant werd voor de klassieke dame blanche gegaan. Beiden gebracht met een Sergio-twist. Deze waren opnieuw zeer goed van smaak, maar alleen jammer dat de dame blanche al aan het smelten was toen deze aan tafel kwam. Het is een brasserie en de gerechten worden er voor Sergio's normen 'simpel' gehouden. De rekening echter kan met de supplementen al snel oplopen voor brasserie-normen. Al is dit met de glimlach betaald als je zo'n uitstekende kwaliteit in je bord krijgt. AIRrepublic is opnieuw een schot in de roos! Door zijn uitzicht en laid back vibe is het terug een geslaagd project van Sergio Herman. Al gaan ze wel nog iets moeten doen aan de maître! Website 'AIRrepublic': www.air-republic.com/ Facebook 'AIRrepublic': www.facebook.com/airrepublic Review 'Frites Atelier Amsterdam': frites-atelier-amsterdam-antwerpen.html Review 'Pure C': pure-c.html Review 'The Jane': www.insearchoftaste.be/the-jane.html Review 'Hierbas de las Dunas': www.insearchoftaste.be/herbas-de-las-dunas.html
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|