De site van brouwerij De Koninck is al een hele tijd een verzameling voor heel wat culinaire handelszaken zoals Van Tricht, The Backery, De Laet & Van Haver, uitgeverij Minestrone, … en sinds november 2016 heeft het er nog een nieuwe hot spot bijgekregen. En die ‘hot spot’ kan je figuurlijk, maar zeker ook letterlijk verstaan want met de komst van het grill- en bbqrestaurant ‘Black Smoke’ staan de kolen er altijd gloeiend en heet! Black Smoke is het geesteskind van culinaire ondernemer Kasper Stuart en bbq wereldkampioen Jord Althuizen. Jord Althuizen ben ik al een tijdje aan het volgen en met zijn kookboeken ‘Smokey Goodness 1 & 2’ heeft hij mij alleen nog maar meer nieuwsgierig gemaakt naar zijn restaurant. In zijn boeken verteld hij zo mooi over zijn verhalen en recepten, dat ik zijn bereidingen nu ook wel eens in het echt wilde proeven. Black Smoke is gevestigd op de 3de verdieping van de toren. Als je in het restaurant binnenkomt dan kom je in een donkere, ruwe en met rode neonlichten verlichte ruimte terecht. Je zou eerst denken dat het ongezellig moet overkomen, maar dat is het zeker niet. Kasper en Jord hebben zich door vele Amerikaanse bbq-restaurants laten inspireren en hebben Black Smoke afgewerkt met talloze leuke details. Voor de rest zijn er natuurlijk ook enkele eye-catchers zoals de open keuken met de Argentijnse Parrilla grill, de soorten houtsoorten, … In dezelfde toren vind je er ook een bar die al even duister is als het restaurant. En sinds enkele weken is er ook een Rooftop Bar geopend waarbij je enkele lekkere hapjes kan genieten van de skyline van Antwerpen. Vandaag hadden we geluk met het mooie weer en dus konden we onze lunch nemen op de Rooftop. De Rooftop is ingericht met houten banken, kleurrijke kussentjes, een bar en een dj booth die met lekkere housetunes voor een relaxte sfeer zorgt. Zoals ik hierboven al vermeld heb, is de site van De Koninck een walhalla voor foodies en Jord maakt daar mooi gebruik van. Met de talloze handelszaken werkt hij samen. Het brood komt bijvoorbeeld van The Backery, voor ‘The smocked goat’ gebruikt hij van van Van Tricht, het vlees komt van bij De Laet & Van Haver en het bier van De koninck tref je aan in de BBQ-sauzen en de zelf gedraaide worsten. Het restaurant is natuurlijk de hemel voor carnivoren met mooie stukken vlees zoals traag gegaarde spare ribs, brisket, pulled pork en nog zoveel meer. Natuurlijk is er hier en daar ook eens aan de niet-vleeseter gedacht met een vegetarisch gerechtje. De haeddishes kan je nog aanvullen met enkele sides zoals coleslaw, baked baens, potato wedges, … Wij gingen voor de volgende lekkernijen: Black Smoke Aged Mojito (9,5€) The classic mojito, just a little bit older and wiser. Pampero Especial Barrel Aged Rum, unraffined sugar syrup, fresh lime juice, mint and topped wih some red fruit soda. New York Sour (11€) This New York Sour version with Bulleit Bourbon boosts all the deliciousness of a classic Whiskey Sour, with the added boost of a dry red wine float. Overloaded nacho sharing platter for two (18€) Warme tortillachips overladen met BBQ madness bestaande uit pulled beef, brisket en slow smoked pork drenched in warme cheddar saus met salsa fresca, jalapenos, avocado, koriander en zure room. The smoked goat (12€) Bruschetta van op kersenhout gerookte Saint-Maurin geitenkaas van Van Tricht, microsalade en sinaasappel-peterselie vinaigrette Rubia Gallega Picanha steak (250 g) (20€) De Picanha (staartstuk) van het verfijnde Spaanse Rubia Gallega ras. Gegrild op de parrilla en geserveerd met saus naar keuze: gerookte Choronsaus, pepersaus of chimichurri. Stylish ribs platter (19,50€) Kansas City wet style: slathered in De Koninck beer infused BBQ-saus. BBQ baked beans (3,5€) (USA style bonenschotel met gerookt vlees) Geschroeide little gem sla met gremolata, walnoot en pancetta crumble (3,5€) Als dessert had ik nog zin in 'The haert stopper'. Dat is een eclair gevuld met Bulleit Bourbon-crème suisse, glaze van dulce de leche en bacon-pecannoten crumble. Maar vol is vol en ik heb dan ook wijselijk besloten om deze te houden tot een volgende keer. Black Smoke stond op mijn to do-lijstje en ik moet zeggen dat het er terecht op stond. Kasper en Jord zijn er in geslaagd om via de gerechten en het interieur een stukje Amerikaanse BBQ-cultuur over te brengen naar Vlaanderen. Maar gelukkig hebben ze er toch nog hun eigen touch aan weten te geven door de Amerikaanse cultuur een beetje te laten marineren in een Europees sausje :) Recept uit Smokey Goodness 1 'Chipotle-honey kipkebabs met gegrilde ananassalsa'
chipotle-honey-kipkebabs-met-gegrilde-ananassalsa-by-jord-althuizen.html
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|