Mijn echtgenoot kan een dezer dagen bevallen van ons 2de kindje en voor dat de drukte begint, wouden we eerst nog eens een echte topper bezoeken. De ideale plaats daarvoor is mijn favoriet van 2016: Cuines, 33. En ik ben blijkbaar niet de enige die dit restaurant een toppertje vind want in de laatste uitgave van Gault Millau is Edwin en zijn equipe gestegen naar 18/20 en nestelt zich zo tussen andere grote kleppers. Dat dit dik verdiend is bewijst de heerlijke namiddag die we opnieuw gehad hebben. Edwin en Frederik hebben ons terug verwend met creatieve en smaakvolle gerechten. Normaal neem ik er altijd de pisco yuzu, maar deze keer heb ik mij laten verleiden door hun huiscocktail. Deze was op basis van gin, gemberbier, oosterse kruiden, schuim van citroengras en poeder van koriander. Deze frisse cocktail bracht mij meteen in de juiste mood en dit hebben de volgende tapas alleen nog maar versterkt: Parel van oester met denne aroma. Gemarineerde makreel met komkommer, avocado en dashi. Kroepoek van rode biet en ganzenlever. Terwijl we zaten te genieten van onze cocktail, viel mijn oog op de tapas-kaart en deze ziet er altijd zo verleidelijk uit dat ik meteen alle tapas zou bestellen. Maar met de 7-gangen menu die nog volgde, zou dit zeker teveel van het goeie geweest zijn. Dit is zeker iets om eens te doen op een zonnige dag. Zon, cocktails en tapas ... meer moet dat niet zijn om heerlijk te genieten! Tapas 1: Rode poon 'Escabeche' - fregola - kokkels - chorizo - ansjovis Tapas 2: Buikspek & inktvis 'Tandoori' - naanbrood - yoghurt - rode biet - knolselder Tapas 3: Coquille 'Thai' - tom kha kai - pinda - soja Tapas 4: Lotte - pesto lavas - schorseneer - zwarte sesam Kalf Lomo 'BBQ' - risotto boschampignons - ui - Oud Brugge - Smokehead jus 'Rosas' - kweepeer - witte chocolade - rozen thee - bloedsinaasappel Memoria de Gran Canaria - cactusvijg - bergtijm - salie - citrus Mignardises: Praline met witte chocolade en curry. Koffie en crème tonkaboon. Baba au rhum. Beignet met chocolade, zoethout en hennep. Een reden waarom ik bewondering heb voor Edwin is omdat hij bij zijn eigen kookstijl blijft. Terwijl andere chefs de trend volgen van 'less is more' en elkaar na-apen, creëert en bereid Edwin moeiteloos fantastische gerechten met allerlei ingrediënten. Dat hij barst van de creativiteit bewijst hij bijvoorbeeld ook met zijn laatste dessert waarbij hij inspiratie haalde uit zijn reizen naar Gran Canaria. Bij dit dessert heeft hij keien gemaakt die verwijzen naar het eiland en de MBT-tochten die hij daar gedaan heeft. Door al deze zaken weet Cuines, 33 zich te onderscheiden van andere restaurants en heeft het zich zo genesteld tussen andere grote restaurants.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|