Nog enkele dagen en we zijn al terug aan het einde van het jaar. Naar goede gewoonte kijk ik dan altijd nog even terug op het jaar en het grootste hoogte punt dit jaar was natuurlijk de geboorte van ons tweede kindje: Seppe. Een fantastische gebeurtenis dat we gevierd hebben met een babyborrel waarbij foodtruck de Kok Madam gezorgd heeft voor heel wat lekkers. Een moment om niet meer te vergeten. www.insearchoftaste.be/foodtruck-de-kok-madam.html Een kindje is niet altijd rozengeur en maneschijn. We hebben dit jaar dan ook al jammer genoeg al enkele ziekenhuisbezoeken achter de rug. Daardoor is het de laatste weken al een beetje stil geweest op mijn blog. Maar deze post wou ik er dit jaar zeker nog door krijgen. Als eerste geef ik een overzicht van de 5 restaurants die mij dit jaar het meeste konden bekoren. Het zal je zeker niet verwonderen dat Cuines, 33 en Benoit & Bernard Dewitte er terug in staan. Na al de bezoeken weten ze nog steeds mijn hart te veroveren met hun gerechten! cuines-338747596.html Natuurlijk hebben we dit jaar ook enkele (voor mij) nieuwe restaurants ontdekt. Begin dit jaar zijn we naar Cuchara gegaan en daar heeft Jan Tournier ons meegenomen op een reis vol nieuwe ontdekkingen. Een reis die ik in 2018 zeker en vast wil verder zetten! www.insearchoftaste.be/cuchara.html Geweldige smaken hebben we ook ontdekt bij L’Histoire 32 van Jason Spinoy en Menten Laurence. Jason is echt een toptalent en met de super sympathieke Menten erbij maakt dat in 2018 een bezoekje aan L’Histoire 32 meer dan een ‘must do’ is! Degene die mijn top 5 volledig maakt is er eentje die er vorig jaar ook al in stond en die dit jaar zijn status bevestigd heeft. Oak van Marcel Ballardin. Marcel is een echte tovenaar in zijn kleine keukentje en ik ben heel blij dat Michelin hem dit jaar ook de erkenning heeft gegeven die hij verdiende. oak8326297.html En wat staat er voor 2018 op het programma? Daarvoor heb ik al een lijstje opgesteld met restaurants waar ik wel eens wil passeren. Dit lijstje is door de jaren heen al groot geworden omdat ik langs de ene kant mijn favo’s wil bezoeken, maar omdat ik langs de andere kant ook nieuwe restaurants wil ontdekken. Daardoor moeten er dus soms moeilijke keuzes gemaakt worden :) Dit lijstje is meer gemaakt als een leidraad en aan het einde van 2018 zullen we wel zien waar het ons heen gebracht heeft.
Vooruitzicht 2018: El Cellar de Can Roca (juni 2018) De Lindehof (Nuenen) Tribeca La Source Chambre Separee Auberge du vert Mont (FR) Souvenir Atelier Maple SAN Gent Rebelle Lunapark Sanzaru DIM Dining Onder de toren Fleur De Sel Bij deze weten we weer wat te doen in 2018 en ik ben al benieuwd wat onze eerste stop van het nieuwe jaar zal worden. Voor de rest wens ik alle chefs nog een welverdiend verlof tijdens de feestdagen, aan de foodies veel culinaire avonturen, de hobbykoks veel kookplezier en natuurlijk een goede gezondheid aan iedereen! Proost! Op een jaar vol mooie culinaire ontdekkingen!
0 Comments
Leave a Reply. |
Kristof JacobsSmaak, fris, zuur, bitter, exotisch, sfeer, interieur, gezelligheid, genieten, comfort food, streetfood, dromen, passie, herinneringen, eindeloze zoektocht, power, umami, ... Archives
May 2023
Categories
|